Bijwerkingen

Hoewel de behandeling met de CO2 laser intens is, is het zeer zeker ook een veilige behandeling. Uw arts is volledig gecertificeerd en gebruikt een professionele laser welke is goedgekeurd voor medische behandelingen en welke voldoet aan alle veiligheidseisen.

Als u zich goed houdt aan de adviezen voor de nazorg van de huid en daarbij de juiste verzorgende en herstellende verzorgingsproducten gebruikt, dan zal de huid zich snel en volledig herstellen en is de kans op bijwerkingen zeer gering.

Onderstaande bijwerkingen zijn mogelijk na een behandeling met een fractionele CO2 laser:

Een vlekkerige of egale bruine verkleuring van de huid.

Dit kan gebeuren als de behandelde huid te snel wordt blootgesteld aan intensief zonlicht of zonnebanklicht. Deze verkleuring is meestal tijdelijk en zal op den duur vanzelf verdwijnen.

Een vlekkerige of egale blijvende roodheid van de huid.

Dit zal na enkele weken tot maanden vanzelf verdwijnen

Het ontstaan van ontstekingen/puistjes.

Deze reactie kan eenvoudig worden bestreden met antibiotica crème (Fucidin®). Uw behandelaar of uw huisarts kan u hiermee helpen.

Het opvlammen van een koortslip (herpes simplex/herpes labialis).

Er is geen permanente behandeling van dit virus mogelijk. Heeft u eenmaal een besmetting het met herpesvirus opgelopen, dan draagt u dit uw hele leven bij u en zal, bij verminderde weerstand, een koortslip kunnen ontstaan. Hoewel het niet nodig is om het zweertje te behandelen (na enkele dagen geneest het zweertje vanzelf) zijn er verschillende crèmes bij de drogist te verkrijgen om de genezing van een koortslip te bespoedigen. In zeer ernstige gevallen is het nodig om voor een langere tijd virus-remmende medicatie te slikken. Neem hiervoor contact op met uw behandelaar of huisarts.   

Het ontstaan van bleke vlekken in de huid (hypopigmentatie).

Dit is een zeer zeldzame bijwerking van middelzware en zware behandelingen. Deze vlekken verdwijnen niet altijd.


BZMM

Drs. S.B. Broertjes, Cosmetisch Arts

Moerbeek 33

1732 EN, Lutjewinkel ( nabij Schagen)

KVK: 59881895

BTWID: NL002172681B77

Route»