Fillers

Als je je jonger voelt dan je huid. Onze behandelaars staan voor u klaar om samen met u het beste uit uw huid te halen.


5 sterren absoluut!
Sharon kwam in de salon van klipZ
En ik wilde toch een keer proberen om mijn bovenlip iets op te vullen.
Ik kreeg super advies, en een verdovende crème op mijn lip.
Ik ben zeer tevreden! En zal zeker weer terug komen! Bedankt Sharon

Angel, Den Helder, 2019

Krijg volume terug

Met een lichaamseigen stof de elasticiteit en volume in de huid terug krijgen

Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof die zorgt voor het vasthouden van vocht in de huid. Gedurende het ouder worden vermindert het gehalte hyaluronzuur waardoor de huid droger en minder elastisch wordt. Door hyaluronzuur in een rimpel te injecteren wordt volume en elasticiteit lokaal hersteld.

Door het aantrekken van vocht zal de rimpel verminderen of geheel verdwijnen. Filler- behandelingen met hyaluronzuur zijn geschikt voor ieder huidtype.

Ik ben bij dr. Broertjes geweest voor een filler behandeling. Ik ben van tevoren goed geïnformeerd over welke behandeling het beste bij mij zou passen.
De arts heeft mij heel prettig geholpen hierdoor heb ik de behandeling ontspannen ondergaan. En goede prijs kwaliteit verhouding!

Rianne, Den Helder, okt 2018

Teosyal RHA

RHA staat voor Resilient Hyaluronic Acid (veerkrachtig hyaluronzuur). De eerste en enige injectable dat rekening houdt met de mimiek van het gezicht. Uitgeroepen tot: Best Dermal Filler van 2015 tijdens het internationale AMEC congres in Parijs.

De Teosyal RHA injectables bezitten de essentiële eigenschappen die nodig zijn voor een dynamische gel. Zo is de gel veerkrachtig. Het heeft dus het vermogen zich aan de bewegingen van het weefsel aan te passen. Tegelijkertijd heeft de gel voldoende kracht om weer terug te keren in de oorspronkelijke vorm. Deze combinatie maakt de Teosyal RHA injectable uniek! Geen andere filler bezit deze eigenschappen. 

Uit dubbelblind onderzoek onder 90 personen is gebleken dat de RHA range, volgens de artsen, een significante verbetering laat zien met betrekking tot de direct zichtbare resultaten. 

Opvallend is verder het grote verschil in stabiliteit van de RHA fillers versus de conventionele injectables in de dynamische gebieden. Bij controle 9 maanden na de behandeling blijkt dat het nog aanwezige hyaluronzuur in het desbetreffende gebied tot meer dan 30% oploopt in het voordeel van de RHA fillers 

Radiesse

Radiesse is een niet-permanente injecteerbare filler die het volume opvult en diepere rimpels in het gezicht verzacht. Het liftende en verstevigende effect op de huid is direct zichtbaar.

Wanneer Radiesse wordt geïnjecteerd, zorgen de calciumhoudende microsferen en de gel van het product ervoor dat het volume direct wordt hersteld en dat het behandelgebied meteen de lift krijgt die het nodig heeft om de tekenen van ouder worden tegen te gaan. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken

De unieke samenstelling van Radiesse stimuleert de aanmaak van nieuw collageen, wat leidt tot meer volume waarvan bij veel patiënten het resultaat een jaar of zelfs langer aanhoudt*. Doordat Radiesse op een natuurlijke wijze rimpels corrigeert, is het voor veel patiënten en artsen de favoriete injecteerbare filler.

Met slechts één behandeling verkrijgen veel patiënten onmiddellijk een langdurige jeugdige uitstraling. Een behandeling met Radiesse is eenvoudig, snel, prettig en praktisch en de resultaten zijn onmiddellijk en langdurig zichtbaar

Behandelindicaties: wangen, neus-lipplooien, marionetlijnen, kaaklijn, mandubulaire hoek, kin handen.

Belotero

Belotero Soft

Belotero Soft is bijzonder geschikt voor het corrigeren van oppervlakkige lijntjes op gevoelige huidoppervlakken. Dankzij zijn vermogen om water vast te houden is Belotero Soft tevens de beste keuze voor de correctie van fijne lijntjes en diepe rehydratatie van de huid.

Behandelindicaties: kraaienpootjes, lijntjes rondom de mond, voorhoofdsrimpels

Belotero Balance

Belotero Balance is de beste keuze voor de correctie van matige tot matig-diepe rimpels zoals lijntjes rond de mond. Het product kan ook worden gebruikt om de buitenste rand van de lippen op te vullen.

Behandelindicaties: matige lijntjes rond de mond, neus-lippenplooien, verticale fronslijnen, marionetlijnen, lippen (contouren), mondhoeken

Belotero Intense

Voor een stevige huid en een stralend uiterlijk kiest u Belotero Intense. Plooien en diepe rimpels worden opgevuld en u voelt zich weer stralend en zelfverzekerd. Belotero Intense heeft een uitgebalanceerde elasticiteit voor een veilige en optimale ondersteuning van de huid.

Behandelindicaties: diepe neus-lippenplooien, marionetlijnen, diepe mondhoekplooien

Belotero Volume

We worden allemaal geboren met een natuurlijk volume in het gezicht dat met de veroudering verloren gaat. Belotero Volume is een uitgebalanceerde formule om het volume in gebieden met veel volumeverlies te herstellen. De filler met hyaluronzuur wordt net onder het huidoppervlak geïnjecteerd om volume te geven en rimpels op te vullen.

Het geheim van Belotero Volume is dat het optimaal aangepast kan worden aan uw persoonlijke behoeften. Het geeft altijd een natuurlijk ogend resultaat.
Belotero Volume kan ter hoogte van verschillende plaatsen geïnjecteerd worden om het gezichtsvolume te herstellen.

Behandelindicaties: wangen, slapen, kin

Belotero Hydro

Belotero Hydro is een filler specifiek bedoeld voor rehydratatiebehandelingen voor een krachtige, jeugdige uitstraling. Het bevat hyaluronzuur en glycerol voor een langdurig verjongend effect. Deze ongeëvenaarde combinatie zorgt voor een optimale rehydratatie en herstel van de vochtbalans in uw huid.

behandelindicaties: gezicht, hals decolleté, handen


Boek een behandeling

Weet je wat je wil? Boek dan een afspraak. Wil je de mogelijkheden bespreken? Dan kunnen we een oriënterend gesprek inplannen.


FAQ

Wat is botuline (Botox®)?

Botuline is een eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Eén van de eigenschappen is dat het zenuwuiteinden blokkeert.
Door deze eigenschap wordt botuline al sinds 1978 met succes gebruikt in de medische wereld bij de behandeling van verschillende spastische spieraandoeningen, maar ook in de cosmetische wereld bij het verminderen van rimpels. Door een injectie met botuline ontspannen de aangezichtsspieren en vervagen rimpels. Hierdoor oogt het aangezichtsoppervlak gladder. Het resultaat is een zachtere, natuurlijkere gelaatsuitdrukking, waarbij de normale mimiek wel behouden blijft. Het effect van cosmetische botuline treedt op na 7 tot 14 dagen en houdt gemiddeld drie tot zes maanden aan. Daarnaast kan botuline worden ingezet voor de onderhuidse behandeling van overmatige transpiratie (hyperhydrosis) van onder andere oksels en handpalmen. Informeer bij uw behandelaar naar de mogelijkheden.

Is botuline gevaarlijk?

Nee, de zeer lage dosering gebruikt bij cosmetische behandelingen is ongevaarlijk. Botuline wordt in de huid geleidelijk afgebroken waardoor het na enkele maanden weer volledig is verdwenen. Dit betekent dat het effect ook verdwijnt.

Wat zijn hyaluronzuurfillers?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof die zorgt voor het vasthouden van vocht in de huid. Gedurende het ouder worden vermindert het gehalte hyaluronzuur waardoor de huid droger en minder elastisch wordt. Door hyaluronzuur in een rimpel te injecteren wordt volume en elasticiteit lokaal hersteld.

Door het aantrekken van vocht zal de rimpel verminderen of geheel verdwijnen. Filler- behandelingen met hyaluronzuur zijn geschikt voor ieder huidtype.

Wat is Teosyal

Hyaluronzuurfillers van het merk Teosyal worden geproduceerd door de Zwitserse firma Teoxane. Dit bedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit fillers en heeft een erkende CE-normering voor cosmetische toepassing in het aangezicht.

Is hyaluronzuurfilling een permanente behandeling?

Nee, het lichaam breekt het ingespoten hyaluronzuur geleidelijk af. Het effect van hyaluronzuurfillers houdt gemiddeld 6 tot 12 maanden aan. Permanente fillers worden in verband met de vele bijwerkingen al jaren niet meer gebruikt.

Kom ik in aanmerking voor een behandeling?

Voor de behandelingen houden wij een minimale leeftijdsgrens van 18 jaar aan. Zowel dames als heren zijn welkom voor een behandeling.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een behandeling met botuline?
 • Als u lijdt aan onderstaande ziekten of aandoeningen, dan komt u niet in aanmerking voor een behandeling:
  Zwangerschap of het geven van borstvoeding (wacht met een nieuwe zwangerschap tot minimaal vier weken na uw laatste behandeling)
 • Actief gebruik van antibioticum
 • Bepaalde spierziekten (myastenia gravis, ALS, Eaton-Lambertsyndroom e.d.)
 • Bewezen overgevoeligheid voor botuline
 • Wanneer u korter dan drie maanden geleden een bolutinebehandeling heeft gehad
 • Actieve ontstekingsprocessen in het gelaat
Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een behandeling met hyaluronzuurfillers?

Als u lijdt aan onderstaande ziekten of aandoeningen, dan komt u niet in aanmerking voor een behandeling:

 • Zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • Aanwezigheid van permanente injectables in uw gelaat (siliconen, bioalcamid, aquamid)
 • Actieve ontstekingsprocessen in het gelaat
 • Bewezen overgevoeligheid voor hyaluronzuur
 • Auto-immuunziekten (SLE, Sjögren, Wegener, rheumatoïde artritis, sarcoïdose e.d.)
Waar moet ik rekening mee houden voorafgaand aan de behandeling?
 • Drink geen alcohol 48 uur voor uw behandeling
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie 48 uur voor uw behandeling (bent u hart- of vaatpatiënt, overleg dan met uw specialist of uw medicatie tijdelijk gestaakt mag worden)
 • Als u zich ziek voelt of koorts heeft kan de behandeling niet doorgaan
 • Als u last heeft van wonden, huiduitslag of koortslip in het gelaat kan de behandeling niet doorgaan
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème voorafgaand aan de afspraak met uw behandelaar
Hoe verloopt de behandeling?

Voor aanvang van uw behandeling zal de behandelaar uw wensen met u doornemen en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens wordt de behandeling aan u uitgelegd en wordt uw medische historie kort met u doorgenomen. Hierna wordt er een prijsafspraak met u gemaakt. U tekent vervolgens een formulier waarin u verklaart volledig geïnformeerd te zijn over de behandeling en de bijbehorende kosten.
Voorafgaand aan de behandeling maakt de arts een foto van uw gelaat om u het verschil voor en na de behandeling te kunnen tonen. Deze foto komt in uw persoonlijk behandeldossier. Dit dossier is niet inzichtelijk voor derden.
Voor de behandeling met botuline wordt met een huidvriendelijke marker middels enkele lijnen het behandeltraject op uw gezicht getekend. Deze lijnen worden na de behandeling verwijderd. Twee weken na de behandeling is het effect maximaal en heeft u een controleafspraak met uw behandelaar om de resultaten te bespreken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling met zowel botuline als de hyaluronzuurfillers vindt plaats met zeer dunne kleine naaldjes. De behandelingen worden door de cliënten zelden als pijnlijk ervaren. Lichte verdoving middels lokale verdovende crème is mogelijk. Informeer hiernaar bij uw behandelaar.

Kunnen behandelingen met botuline en hyaluronzuurfillers gecombineerd worden in één behandelsessie?

Het antwoord daarop is ja. Uw behandelaar kan u informeren over de mogelijkheden.

Waar moet ik op letten na de behandeling?


Na de behandeling met botuline:

 • Gedurende twee uur na de ingreep niet plat gaan liggen
 • Gedurende zes uur niet op de ingespoten huiddelen wrijven
 • Op de dag van behandeling niet sporten
 • Op dag van de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank
 • Op de dag van de behandeling geen gebruik maken van een powerplate (trilplaat)

Na de behandeling met hyaluronzuurfiller:

 • Tot vier uur na de behandeling geen make-up op het gelaat aanbrengen
 • Tot één week lang niet intensief sporten of zweten
 • Tot één week na de behandeling geen overmatige zonexpositie of zonnebank
 • Tot één week na de behandeling geen sauna, zwembaden of stoombaden
 • Tot twee weken na de behandeling geen andere schoonheid specialistische behandelingen
Kan ik bijwerkingen verwachten van de behandeling?

Bijwerkingen van botuline en hyaluronzuurfillers zijn zeer zeldzaam. Na de behandeling kan er lichte lokale roodheid of zwelling van het behandelde gebied ontstaan. Dit trekt vanzelf na enkele minuten weg. Soms ontstaat er een blauwe plek. Deze verdwijnt vanzelf na enkele dagen.

Heeft u klachten of bijwerkingen na uw behandeling?

Neem in dat geval altijd contact op met uw behandelaar.

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan direct na uw behandeling met contant geld of via pin/creditcard.

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Rimpelbehandelingen vallen onder cosmetische zorg en worden door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. De behandeling van hyperhydrosis (overmatig zweten) wordt door sommige zorgverzekeraars wel vergoed. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.

Heeft u behoefte aan een second opinion?

Uw consulent kan u verder op weg helpen met het vinden van een onafhankelijk cosmetisch arts in uw regio.

Klachtenportaal Zorg

Uw consulent is aangesloten bij Klachtenportaal Zorg.
Kijk voor meer informatie op
www.klachtenportaalzorg.nl.

Wat kost een behandeling?

Bekijk onze tarieven op de website

5 sterren absoluut!
Sharon kwam in de salon van klipZ
En ik wilde toch een keer proberen om mijn bovenlip iets op te vullen.
Ik kreeg super advies, en een verdovende crème op mijn lip.
Ik ben zeer tevreden! En zal zeker weer terug komen! Bedankt Sharon

Angel, Den Helder, 2019

Boek een behandeling

Weet je wat je wil? Boek dan een afspraak. Wil je de mogelijkheden bespreken? Dan kunnen we een oriënterend gesprek inplannen.

BZMM

Drs. S.B. Broertjes, Cosmetisch Arts

Moerbeek 33

1732 EN, Lutjewinkel ( nabij Schagen)

KVK: 59881895

BTWID: NL002172681B77

Route»