Hoe ziet de behandeling eruit

Voorafgaand aan uw behandeling neemt de arts uw wensen en de mogelijkheden met u door. U krijgt uitgebreid uitleg over de behandeling en de bijbehorende nazorgregels. De arts zal vervolgens een vragenlijst met u doornemen aangaande uw gezondheid en foto’s nemen van uw gelaat voor uw medisch dossier. Ook zal het bijbehorend tarief met u besproken worden. Betaling kan achteraf middels pin/creditcard of contant. Na dit intakegesprek tekent u het toestemmingsformulier en kan de behandeling beginnen.

Voordat u de laserbehandeling ondergaat worden de huid gereinigd en ingesmeerd met verdovende crème welke de arts enkele minuten laat inwerken. Deze tijd zal de arts gebruiken om de spullen klaar te zetten en de laser in te stellen op de juiste sterkte. De machine maakt hierbij piepende geluiden. Maakt u zich hierover geen zorgen, dit hoort bij het gebruik van de laser.

Vlak voor de behandeling wordt de verdovende crème van de huid geveegd, wordt het behandelgebied op uw huid opgetekend en krijgt u koude kompressen op de huid. Uw ogen worden afgeschermd met een laserbril. Hierna gaat de behandeling van start. Afhankelijk de grootte van het behandelde gebied duurt de behandeling gemiddeld circa 15 tot 30 minuten. Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met verkoelende en herstellende crème.

Na de behandeling dient de huid enkele dagen zeer intensief verzorgd te worden. Uw arts heeft hiervoor de juiste producten te koop:

  • Teoxane deep repair balm 
  • Teoxane perfect shield SPF 30
  • Ruboril BB crème SPF 50+

Heeft u zelf intensieve huidverzorgingsproducten in huis, neemt u deze dan mee. De arts kan na de behandeling de producten met u doornemen en bekijken of deze geschikt zijn voor na uw behandeling. Houd er rekening mee dat de producten welke u bij de standaard drogist koopt niet of onvoldoende geschikt zijn voor de nazorg na een laserbehandeling. Uw arts neemt geen verantwoordelijkheid voor complicaties welke optreden door het niet naleven van nazorgadviezen en bij gebruik van ongeschikte nazorg producten.

Is de behandeling met de CO2 laser pijnlijk

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid enkele minuten behandeld met een verdovende crème en tijdens de behandeling wordt de huid afgekoeld met koude gelpads. Desondanks wordt de behandeling door sommige klanten ervaren als gevoelig en brandend. Dit heeft vaak te maken met de locatie van de behandeling (dunnere huidgebieden, zoals het gebied tussen de lip en de neus, kunnen gevoelig zijn) en de intensiteit van de behandeling. Na de behandeling wordt de aangedane huid direct ingesmeerd met herstellende crème en trekt de branderigheid na enkele minuten weg.

Wat is de downtime van de behandeling

Na de behandeling heeft de huid enkele dagen nodig om te herstellen en te vernieuwen. Dit wordt downtime genoemd. De downtime hangt af van de locatie en de intensiteit van de behandeling. De roodheid en zwelling van de huid nemen af na gemiddeld twee dagen. Hierna duur het nog circa vijf dagen voordat de dode buitenste huidlaag volledig heeft losgelaten. Dit is ook de periode dat de effecten van uw behandeling voor anderen zichtbaar zijn. Na deze periode ziet de huid er direct fris en gezond uit maar hij is nog wel erg kwetsbaar. Een goede huidverzorging en zonhygiëne in de weken daarna blijft daarom erg belangrijk.

belangrijke punten voor de behandeling

Zorg dat de huid welke behandeld gaat worden niet of zo min mogelijk zongebruind is. Vermijd directe zon en zonnebanken in de zes weken voorafgaand aan de behandeling. Gebruik ook geen zelf-bruinende crèmes. Gebruikt u medicatie of crèmes met Retinol of Tretinoïne, staak deze dan zeven dagen voor uw behandeling. Gebruikt u antibiotica, houd er dan rekening mee dat uw kuur afgerond moet zijn vóór uw behandeling. Bloedverdunners moeten de dag voor uw behandeling gestaakt worden en kunnen de dag na uw behandeling weer herstart worden. Overleg met uw behandelaar of dit bij uw ziekte mogelijk is. 

Hoe ga ik om met de huid na de behandeling

  • Reinig uw huid de eerste dagen alleen met lauw schoon water en gebruik om de huid te drogen dagelijks een schone handdoek.
  • Bescherm uw huid overdag met een sterke zonbeschermingsfactor (SPF 50+).
  • Help de huid herstellen door een intensief voedende nachtcrème te gebruiken.
  • Vermijd directe zon en zonnebanken in de twaalf weken na de behandeling.
  • Vermijd intensief sporten en sauna bezoek, de eerste week na uw behandeling.
  • Make up mag weer gebruikt worden zodra de huid weer volledig is genezen. Dit is gemiddeld het geval na zeven dagen. Wij adviseren u alleen make up te gebruiken op mineralen- of waterbasis.
  • De basis voor een gezonde huid is goede voeding en gezond leven. Drink voldoende water. Eet gezond en gevarieerd. Leef en slaap regelmatig. Stop met roken.

CO2 laser, botuline (Botox®) en fillers

Voor sommige huidproblemen (zoals rimpels) is een combinatie van cosmetische behandelingen de beste aanpak. Uw arts kan u informeren over de juiste volgorde van behandelen. Vaak is het raadzaam om eerst de fractionele CO2 laserbehandeling te ondergaan. Twee weken na deze behandeling kunt u al verder behandeld worden met botuline. Voor hyaluronzuur fillers geldt dit na twee tot drie maanden.


BZMM

Drs. S.B. Broertjes, Cosmetisch Arts

Moerbeek 33

1732 EN, Lutjewinkel ( nabij Schagen)

KVK: 59881895

BTWID: NL002172681B77

Route»