Wat is Profhilo

Profhilo is pure vloeibare hyaluronzuur welke direct de vochtbalans van de huid herstelt en de aanmaak van elastine en collageen door lichaamseigen huidcellen bevordert. Het resultaat is een sterke, lichaamseigen, verbetering van de huid. De huid wordt steviger, bestaande rimpels verminderen, poriën worden fijner.

Door de kwaliteit van de huid van binnenuit te herstellen wordt deze ook minder gevoelig voor aandoeningen zoals bijvoorbeeld acné.

Is Profhilo een filler

Profhilo is geen filler maar bevat wel, net als reguliere fillers, hyaluronzuur. Hoe zit dat?

Het verschil zit hem in het feit dat de moleculen hyaluronzuur in fillers aan elkaar geplakt zitten. Dit noem je crosslinking. Hoe steviger de moleculen aan elkaar plakken hoe dikker/steviger de filler wordt. Door deze crosslinking verspreiden deze moleculen zich niet onder het oppervlak van de huid en werken ze dus alleen op de locatie waar ze ingespoten worden. Op de plekken waar fillers worden gespoten trekt vocht naar toe waardoor gelokaliseerde rimpels op die plek minder diep/zichtbaar worden. Het effect van structurele huidverbetering door de hyaluronzuur in (reguliere) fillers is daardoor veel minder zichtbaar.

Profhilo bevat enkel pure losse hyaluronzuur moleculen zonder crosslinking. Na inspuiten verdelen deze moleculen zich onderhuids en kunnen op die manier over een groter gebied onderhuidse cellen stimuleren om elastine en collageen aan te maken zonder volume aan het gelaat toe te voegen.

Voor wie is Profhilo geschikt

Profhilo is geschikt voor het tegen gaan van huidveroudering, volumeverlies en voor de droge, doffe, vermoeide huid van gelaat, hals, decolleté, handen. Behandelingen zijn mogelijk bij zowel mannen als vrouwen. Het meeste effect is zichtbaar vanaf de leeftijd van 30 jaar. Onder de leeftijd van 18 jaar worden geen behandelingen gegeven.

Hoe ziet een behandeling eruit

Voor de aanvang van de behandeling zal de arts de gehele behandeling en bijbehorende kosten met je doornemen. Uiteraard is er tijd om wensen te bespreken en vragen te beantwoorden.

Na het tekenen van de toestemmingsformulieren en het fotograferen van de huid voor het medisch dossier kan de behandeling van start. Op uw huid zullen de verschillende strategisch gekozen punten middels huidpotlood worden opgetekend. Hierna zal de arts op deze locaties de Profhilo inspuiten. De duur van de gehele behandeling is circa 15 tot 30 minuten.

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en gezwollen zijn op de plaatsen van de injecties. Profhilo is echter een dunne vloeistof welke zeer snel onderhuids verspreidt. Hierdoor zullen deze roodheid en zwelling snel verdwijnen.

Na de behandeling

Direct na je behandeling kun je alle dagelijkse activiteiten hervatten. Wel is het belangrijk om verantwoordelijk en hygiënisch met huid om te gaan. Houd de huid schoon om infectie, huidverkleuring en littekens te voorkomen. Om die reden raden we je af om gedurende 48 uur na je behandeling gebruik te maken van sauna en zonnebank en om niet intensief te gaan sporten. Daarnaast heeft de huid een goede vochtinbrengen crème en adequate zonbescherming nodig.

In onze kliniek zijn diverse verzorgingsproducten te koop welke geschikt zijn voor de verantwoorde nazorg van de huid.  

Resultaten

De eerste effecten van een Profhilo behandeling zijn na circa zes tot acht weken zichtbaar. Dit is de tijd die de onderhuidse cellen nodig hebben voor de aanmaak van collageen en elastine. Je huid is steviger en ziet er vitaler uit. De werkingsduur van Profhilo is zes tot twaalf maanden. Voor een optimaal blijvend resultaat is het nodig om elke zes maanden de behandeling te herhalen.

Hoeveel behandelingen met Profhilo heb ik nodig

Profhilo is niet optimaal effectief na één behandeling. Voor het beste resultaat moet de eerste behandeling na circa één maand gevolgd worden door een tweede behandeling, dit om de elastine en collageen aanmaak in de huid verder te stimuleren. Hierna kan het effect langdurig standhouden door elke zes maanden de behandeling te herhalen.  

Is de behandeling pijnlijk

Profhilo is een dunne vloeistof welke met een zeer dunne kleine naald onder de huid wordt ingespoten. Deze behandeling wordt bij de meeste cliënten niet als pijnlijk ervaren. Indien wenselijk kan de arts de huid eerst behandelen met een verdovende crème zodat je minder ongemak ervaart.

Zijn er bijwerkingen van Profhilo beschreven

Aangezien Profhilo alleen puur hyaluronzuur bevat welke vergelijkbaar is met ons lichaamseigen hyaluronzuur zijn bijwerkingen echt zeer zeldzaam. Wel kan er door de behandeling zelf wat roodheid en zwelling van de huid ontstaan. Hoewel het niet vaak voorkomt is het ook mogelijk dat er een kleine bloeduitstorting ontstaat op de injectieplek. De huid is immers zeer goed doorbloed.


BZMM

Drs. S.B. Broertjes, Cosmetisch Arts

Moerbeek 33

1732 EN, Lutjewinkel ( nabij Schagen)

KVK: 59881895

BTWID: NL002172681B77

Route»